donderdag 24 november 2011

Kikker in de kou

In de maand november mocht iedere klas een eigen thema uitwerken. In onze klas werkten we de eerste twee weken rond 'Kikker in de kou', een prentenboek van Max Velthuijs. Hieronder enkele sfeerbeelden van wat we allemaal hebben gedaan.

Als aanvang van het thema, zijn we uiteraard gestart met het vertellend voorlezen van het verhaal. Daarna mochten we zelf aan de slag en maakten we onze eigen verteltafel. De figuren uit het verhaal, Kikker, Eend, Haas en Varkentje, werden na gemaakt. We knutselden het huisje van Kikker met zijn bed, we maakten de vijver en het gras na, ... . In het vrij spel mochten we dan het verhaaltje naspelen aan de verteltafel.
We moesten ook zelf het verhaal terug opbouwen en de verhaalprenten in de juiste volgorde leggen.


We kropen ook zelf in de huid van Kikker en zijn vriendjes. Iedereen mocht een personage kiezen uit het verhaal en hiervan maakten we een kroontje. Op deze manier dramatiseerden wij het verhaal.


We staken ook de handen uit de mouwen om Kikker te knutselen. We zijn gestart van een eidoos en dit is het  resultaat...


Ook tijdens het hoekenwerk, hebben we Kikker geknutseld...


Tot slot nog enkele kiekjes van hoe het er in onze boekenhoek aan toe ging, uiteraard vol met 'Kikkerboekjes'!


Zoals je kan zien, hadden wij met 'Kikker in de kou' zeker en vast geen kou! Het waren twee leuke weken waarin we allemaal heel flink hebben gewerkt!

We zijn klaar voor een nieuw thema, een nieuw avontuur en dit wordt er zeker en vast eentje om niet snel te vergeten, want we verwachten hoog bezoek!

Groetjes uit de klas van juf Bieke!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten